2012. július 30., hétfő

stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep 2012.

.
stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep 2012. 
Második alkalommal került megrendezésre a stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep. Az idei évben az újabb alkotókon túl két helyszín is színesítette művésztelepünk életét. 
Az egyik táborunk a Széchényi Alapítvány Kuratóriumának köszönhetően a gyermelyi művésztelepen zajlott. A másik helyszín, ahogyan tavaly is, Bodor Tamás és Bodor Ádám támogatásának köszönhetően, a csongrádi Ifjúsági Szállóban volt a Körös-torokban.

 Csongrádi művésztelepünk különlegessége volt, hogy ismételten párhuzamosan voltak lent a stArt Plein Air alkotói a XXII. Csongrádi PLein Air Művésztelep alkotóival. A "Nagy Plein Air" -nek köszönhetően, s annak hagyományaira építve, született meg a stArt Plein Air. Mestereink hagyományait tiszteletben tartva próbáljuk saját hagyományainkat megteremteni.
Az idei évben a "Nagy Plein Air" névsorában több olyan művész is szerepelt, akik korábban a stArt Plein Air táborát színesítették. Bár idén a közös tárlat elmaradt, mégis 10 napon át több, mint 30 művész fordult meg Csongrádon, különböző országokat képviselve. A művésztelepek közötti jó viszony hatására, lehetőség nyílott, hogy a művészek megismerjék egymást. Az ismerkedéshez kiváló lehetőséget nyújtott közös, zenés estjeink, amely vagy a Tisza-parti Ifjúsági Szállóban volt, vagy pedig a Csongrádi Művésztelepen.

Kisesebb-nagyobb nehézségeinket leszámítva eredményesen zártuk művésztelepeinket!

 A művésztelep eredményességéhez a már korábban említett támogatókon túl, számos támogatónknak tartozunk köszönettel, azoknak, akik továbbra is kiálltak művésztelepünk célja mellett.
Hogy néhány támogatót megemlítsek, köszönöm:  
Bodor Tamásnak, az Ifjúsági Szálló vezetőjének, aki biztosította számunkra a szállást
Stark Istvánnak, A Gyermelyi Művésztelep vezetőjének 
Torma Tibornak, a Wemsical egyesület vezetőjének 
Aranyi Sándornak, a Rajz- és Művészettörténet Tanszék vezetőjének, a Szög Art egyesület elnöke, és a Csongrádi Plein Air Nemzetközi Művésztelep Vezetőjének.  
Costin Brateanu-nak, az AXA Art vezetőjének  
A Román Kulturális intézetnek-, és a Szegedi Fiókintézetének

Vásárhelyi Antalnak, a Galéria IX. vezetőjének
Váraljai Annának
Kecskés Lászlónak és feleségének
Vallyon Zsoltnak


és mindazoknak, akik háttérből segítették munkánkat!

A támogatók, szponzorokon túl nagy köszönettel tartozom a megjelent művészeknek is, akik a minden nehézséget leküzdve, felejthetetlen pillanatokat szereztek a csapatnak!

Thank all of you!


Az itt látható képeimet a Gyermelyi művésztelepen készítettem

Gyermelyi Altamira sorozat











Bár a művésztelepeinknek vége,de a kiállításaink még látogathatóak!

Budapest: agusztus 9-ig.
Szeged: augusztus 19-ig.




Nincsenek megjegyzések: